Selasa, 10 Februari 2009

SOALAN TUTORIAL

1.Apakah yg anda faham tentang ilmu psikologi?
2.Apakah pendekatan psikologi yg akan diambil utk menghuraikan tingkah laku oleh setiap aliran?
3.Apakah yg anda faham tentang psikologi pendidikan?Apakah kepentingan psikologi pendidikan kpd guru dan pelajar?
4. Psikologi dikatakan berkaitan dgn proses mental dan tingkah laku manusia. Apakah proses mental dan tingkah laku yg dikaji oleh ahli psikologi? Berikan contoh?
5. Patutkah psikologi pendidikan diamalkan di sekolah dan di pusat pengajian tinggi? Mengapa? Bagaimana? Berikan contoh.
6. Sebagai seorang guru, bagaimanakah anda mengatasi masalah disiplin pelajar dlm bilik darjah?
7. Bincangkan perbezaan pendapat antara aliran behaviorisme dan kognitivisme.
8. Jelaskan perbezaan antara id, ego dan superego.
9. Bagaimanakah cara anda boleh meningkatkan proses p&p di sekolah?
10.Apakah perubahan yg anda perhatikan dari segi fizikal, mental dan emosi terhadap perkembangan kanak-kanak dari kecil hingga dewasa?

1 ulasan:

  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    BalasPadam